Klanjana dženaza ubijenom vojniku Arminu Salkiću

Vijesti 20. nov 201516:44 > 16:49
Anadolija

Posljednji ispraćaj vojnika Armina Salkića, ubijenog u srijedu u pucnjavi u Rajlovcu, obavljen je danas klanjanjem dženaza-namaza na mjesnom groblju Preočica kod Viteza, odakle je stradali mladić.

Dženazi i ukopu prisustvovalo je blizu 2.000 članova porodice, prijatelja, vojnika i zvaničnika, među kojima je i bio i Emir Suljagić, zamjenik ministra odbrane BiH.

Dženazu Arminu Salkiću predvodio je vojni muftija Hadis ef. Pašalić, koji je izrazio zahvalnost i ponos Oružanim snagama BiH.

“Ostanimo dostojanstveni, odlučni i hrabri u borbi protiv terorizma. Oružane snage BiH spremne su braniti nezavisnost Bosne i Hercegovine. Ne zaboravimo Arminovu porodicu, a to pogotovo ne bi trebale uraditi Oružane snage. Ponosan sam Oružanim snagama jer su one primjer jedinstva Bosne i Hercegovine”, rekao je Pašalić nakon dženaza-namaza.

Prije spuštanja tabuta u mezar, državnu zastavu sa tabuta smotali su pripadnici OS BiH te uručili porodici izrazivši im zahvalnost za službu njihovog sina. Za vrijeme ukopa, Armin Salkić ispraćen je uz počasnu paljbu pripadnika OS BiH.

U napadu Enesa Omeragića u Rajlovcu u srijedu navečer poginuli su pripadnici Oružanih snaga Armin Salkić te Nedeljko Radić, dok je vojnik Dževad Ljukovaca zadobio lakše povrede.

Odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine danas je u Bosni i Hercegovini proglašen Dan žalosti, te su zastave na institucijama spuštene na pola koplja.

Sahrana vojnika Nedeljka Radića obavljena je u 14 sati u Nevesinju.