Sarajevo: SIPA uhapsila jednu osobu u akciji "Coral"

Vijesti 27. nov 201510:08 > 10:12
SIPA/Ilustracija

U nastavku aktivnosti u okviru akcije „Coral“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su 26.novembra 2015. godine na području Sarajeva lišili slobode osobu inicijala J.Č. (1961).

Osoba inicijala J.Č. sumnjiči se da je kao član zločinačke organizacije počinila krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi i druga krivična djela.

Nakon kriminalističke obrade, osoba lišena slobode predata je sinoć na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, po čijoj naredbi je i lišena slobode.

Podsjećamo, u akciji „Coral“, koja je realizovana 8. oktobra 2015. godine, slobode je lišeno deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja, ugrožavanje sigurnosti, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa, organizovanje otpora i dr. Istog dana pretreseni su objekti na deset lokacija, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju.