Iz Neretve izvučena tri tijela, nastavak potrage sutra

Vijesti 19. dec 201519:50 > 19:54
Facebook/ISS Mostar

Iz Neretve je u mjestu Bijela izvučen automobil marke Škoda Fabia u kojem su se nalazila tri tijela stradalih studenata,potvrđeno je za N1 iz MUP-a HNK.

Automobil je iz rijeke izvučen nešto poslije 19:00 sati, a nakon toga je saobraćaj na magistralnoj cesti u postpunosti obuhvaćen. Operacija izvlačenja je trajala puna dva sata, a potvrđeno je da se za jednim još traga. Zbog loše vidljivost potraga će se nastaviti sutra ujutro, a nad tijelima stradalih vinkovačkih studenata koja su izvučena iz rijeke Neretve će se obaviti obdukcija, potvrđeno je za N1. 

Ranije, Zdenko Marić iz Hercegovačke gorske službe spašavanja kazao je kako je riječ o složenoj akciji s obzirom da se vozilo, u kojem se nalaze nastradali, nalazi u nezgodnom položaju na oko 20-metara dubine.

Četvero hrvatskih državljana, dvije djevojke i dva mladića iz Vinkovaca i okolice, utopilo se nakon što je jutros oko 10 sati vozilo marke “škoda fabia” vinkovačkih registarskih oznaka sletjelo u Neretvu u mjestu Bijela, sjeverno od Mostara.

Smrtno su stradale dvije mlađe muške osobe inicijala V. B. (1991.) i T. V. (1995.) i dvije djevojke, Š. A. (1993.) i T. V. (1995.), dok se mladić D. R. (1995.) uspio spasiti tako što je isplivao iz Neretve.

Nesreća se dogodila kada je vozilo prednjim dijelom udarilo u brdo, nakon čega je vozač izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u Neretvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.