Pokrenula uspješan biznis nakon što je ostala bez posla

Vijesti 23. dec 201517:10 > 19:58
N1

Domaće sapune sa makom, cimetom, lavandom, medom, mentom Dubravka Aničičić, inženjer tehnologije, počela je praviti 2013. godine. Prvi prirodni sapun napravila je da bi izliječila kćerku od ekcema. To se desilo baš u vrijeme kada je ostala bez posla.

“Meni je istekao pripravnički ugovor i tada sam bukvalno stala bez posla. A, do tada sam igrom slučaja radila na ispitivanju hemikalija u istom periodu kada je ona imala zdravstvenih problema, tako da su se sve te kockice složile i nastao je sapun”, kazala je Dubravka Aničić.

Nakon sapuna proširila je liniju proizvoda na kozmetiku za njegu lica i tijela. Pravi kreme i tonike, losione, različite vrste ulja i anticelulitne preparate. Nakon dvije godine spoj ljubavi, posla i hobija počeo je da daje finansijske rezultate.

“Sad već mogu reći da opstajem. Cilj mi je da ovo stane na svoje noge i da ima buudućnost, a nadam se da će i finansije doći uz sve ovo što ja radim i što želim”, dodaje.

Hladno cijeđeno suncekretovo ulje iz Prijedora, maslinovo iz Dalmacije, lavanda iz Istre, bršljan iz Herecogovine sastojci su eteričnog ulja za masažu proizvedenog u Banjaluci.

“Zanimljivo za ovo naše područje, mi mali proizvođači volimo međusobno da se podržimo i onda sve što može od domaćih sirovina da se iskoristi koristimo maksimalno”, riječi su Dubravke Aničić. 

Pored kupaca iz Bosne i Hercegovine i zemalja u okruženju, Dubravkine preparate naručuju i u inostranstvu. Iz Velike Britanije dobila je zahvalnicu od jedne djevojčice kojoj je kremama i sapunom koja joj se zahvalila na sapunima i kremama pomogla da sanira ekceme.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.