Kusturica: Islam nisam praktikovao, samo sam kršten

Vijesti 25. dec 201519:11 > 19:16
Facebook

Emir Kusturica trenutno gostuje u Armeniji, a u razgovoru za jedan tamošnji list, kazao je da u njegovoj porodici niko nije ispovijedao islam, te da on nije preobraćen, nego je samo prihvatio pravoslavlje.

Za Armenpress je kazao da između Srbije i Armemnije ima dosta sličnosti, ali da je osnova razlika u tome što su Armenci preživjeli genocid, i da imaju državu koja je kolektivni odgovor na sve ono što se desilo.

“Srbi imaju drugačiju historiju, bili su izloženi redovnim napadima, o genocidu niko ne govori, ali Srbi se nisu ujedinili nego se i danas predstavljaju kao kriminalci”, prenosi ovaj list.

Kusturica je 2005. godine prihvatio pravoslavlje i uzeo kršteno ime Nemanja u crnogorskom manastiru.

“Moja porodica je djelimično islamska, ali je i dalje praktikovala pravoslavlje. Niko u mojoj porodici nije ispovijedao islam, tako da sam ja kršten, a ne preobraćen”, prenosi Armenpress.

“Vjerujem da se Bog obraća kroz kulturu. Vjerujem u kulturu i Boga. Moja predviđanja su da smo mi hrišćani na ivici istrijebljenja. Kada sam kršten, hrišćanstvo nije bilo u dobroj poziciji”, dodao je, kazavši da jedino što bi “tražio od Djeda Mraza” za Novu godinu jeste više nema rata u svijetu i da Maradona nađe novi posao.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.