VIDEO| Pogledajte privođenje uhapšenih specijalaca MUP-a RS

Vijesti 15. jan 201616:50 > 17:48
N1

"Od sedam uhapšenih, pet ih je iz Ministarstva unutrašnjih poslova", kazao je danas ministar unutrašnjih poslova RS, Dragan Lukač.

Šef Odjeljenja za istrage i bezbjednost u Specijalnom tužilaštvu RS Darko Ilić kaže da je u pitanju je organizovani kriminal.

Obezbijeđeni su dokazi i protiv pet osoba bit će donesene mjere pritvora dok će se dvije osobe braniti sa slobode“, kazao je Ilić.

On je dodao da u filmskoj pljački nije korišteno oružje MUP-a RS. Ministar Dragan Lukač kazao je da je njegova ostavka na raspolaganju, ali da odgovornost za krivično djelo snosi počinitelj.

On je potvrdio da je pronađen dio novca kod više pripadnika Specijalne policije RS.

Ovo je plus Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, a ne loš imidž jer je riješen slučaj“, kazao je Lukač te dodao da je MUP odlučan da se bori protiv kriminala u svojim redovima.

Vođa grupe u ovom poduhvati bio je Vladan Malić (1983.), dok su osim njega uhapšeni još i Aleksandar Popović (1987.), Goran Janjuz (1991.), Željko Inđić (1989.) i Goran Paraš (1988.).

Kako je danas rečeno, u istrazi su učestvovali i ostali pripadnici Specijalne jedinice policije RS.

Pljačka se dogodila 22. septembra prošle godine na autoputu Banjaluka – Gradiška, kod Cerovljana. Tokom pljačke, više naoružanih i maskiranih osoba presrelo je blindirano vozilo kompanije “Sector Security”, a u razmjeni vatre korišteni su pištolji, automatske puške i zolja. Ranjen je pripadnik osiguranja Đurađ Bajić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.