Kako novi ministar MUP-a KS "sređuje" kazne prijateljima

Vijesti 17. jan 201617:47 > 17:50
N1

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko obratio se putem društvene mreže Facebook, ukazujući na probleme koje nailazi u proteklih mjesec dana, a tiču se njegovih kako ih naziva "prijatelja", koji mu traže da im "sredi" brisanje saobraćajnih i ostalih kazni koje su počinili.

Ismir Jusko je kratko objasnio da takvim zahtjevima, dok je on ministar nema mjesta, kao što ni takvim ljudima nema mjesta u njegovom životu, kao ni na Facebooku.

Njegovu poruku vam prenosimo u cjelosti.

“Poštovani,

U posljednjih nesto vise od mjesec dana koliko sam na poziciji Ministra MUP- KS, dobio sam nekoliko poziva i poruka od ‘prijatelja’ da im urgiram i pomognem kod svojih kolega, jer su zaustavljeni zbog: prekoračenja brzine, prolaska kroz crveno, vožnje u alkoholiziranom stanju i izuzetno drskog ponašanja.

Pomogao sam im!!!

Dobiće najveće moguće kazne za ono sto su uradili, hirurški ih odstranjujem sa liste svojih Facebook ali i realnih prijatelja.

Oni koji me zovu zbog ovakvih stvari, u mom životu nemaju mjesta i ne smatram ih svoj prijateljima već ih tretiram kao prijetnju našem društvu.

Ovu poruku postavljam iz jednog prostog razloga, a to je, da se iskreno nadam da poruke ovoga tipa više neće stizati na moju adresu, jer moja reakcija će uvijek biti ista…

S poštovanjem”, navodi se u obraćanju putem Facebook Ismira Juska, prvog čovjeka MUP-a Kantona Sarajevo. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.