Upućen poziv građanima: Šetnja za Mahira 23. januara

Vijesti 19. jan 201612:51 > 12:57
Anadolija

Vijeće roditelja osnovnih i srednjih škola KS pozvalo je građane na mirnu šetnju četrdeset dana nakon smrti 14-godišnjeg dječaka Mahira Rakovca.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Četrdeset dana nakon smrti 14-godišnjeg Mahira Rakovca, učenika OŠ Aleksa Šantić, u subotu 23. januara, s početkom u 13 sati održat će se mirna šetnja za Mahira.

Poziv svim građanima za mirnu šetnju, kolona će krenuti ispred Trga djece Sarajeva prema Marijin-Dvoru do Zgrade zajedničkih institucija. Cilj šetnje je sjećanje na Mahira i sve druge žrtve vršnjačkog nasilja.

Uprkos svemu što je proživljavao, Mahir je živio i otišao tiho i dostojanstveno. Molimo sve učesnike da uz svu svoju bol zbog nepravde dozvole da i šetnja koju posvećujemo njemu bude dostojanstvena – bez buke, uzvika, zviždaljki, transparenata, ili bilo kakvog narušavanja reda i mira. Svim učesnicima će tokom šetnje biti podijeljene ljubičaste vrpce – simbol borbe protiv nasilja nad djecom.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti u što većem broju i da ćemo se, uz minutu šutnje, Fatihu, molitvu, ili bilo koji drugi mirni i dostojanstveni način, sjetiti ne samo Mahira, nego i svih nevinih žrtava nepravde i zatvaranja očiju pred zlom“, stoji u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.