Vlada FBiH dala saglasnost za imenovanja u BH Telecomu

Vijesti 24. jan 201616:44 > 16:49
BH Telecom

Vlada Federacije BiH je donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo za razrješenje vršilaca dužnosti članova Uprave ovog društva i dala prethodnu saglasnost za donošenje odluke o imenovanju vršilaca dužnosti članova Uprave do okončanja konkursne procedure, a najduže do 90 dana.

Saglasnost je data da za v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za razvoj poslovanja bude imenovan Duljko Hasić , za v.d izvršnog direktora Izvršne direkcije za pravne poslove,upravljanje organizacijom i ljudskim resursima Alma Čolo, a za v.d izvršnog direktora Izvršne direkcije za ekonomsko finansijske poslove Orhideja Junuzović.

Prethodne saglasnosti su date da za v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za tehnologiju i razvoj servisa bude imenovan Tarik Čaršimamović, za v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za investicije Muamer Hadžović i za v. d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za informacione tehnologije Sedin Kahriman.

Nadzorni odbor je zadužen da u periodu do 90 dana, od dana stupanja na snagu ove odluke, provede konkursnu proceduru izbora i imenovanja članova Uprave u Dioničkom društvu BH Telecom Sarajevo.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u “Službenim novinama Federacije BiH”, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.