LDS: Šokirani smo tonom i prijetnjama SDA i SBB

Facebook/LDS

Liberalno demokratska stranka nakon jučerašnjeg saopštenja Suda BiH a potom i zajedničke press konferencije SDA i SBB oglasila se saopćenjem u kojem su naveli " da su šokirani prijetnjama i tonom dvije ključne stranke vladajuće koalicije".

“LDS izražava duboku zabrinutost karakterom i ozbiljnošću saopštenja Suda Bosne i Hercegovine i poziva kompletnu bh. javnost da prepozna i poštuje neophodnost nezavisnosti jednog od stubova vlasti u modernim civilizovanim državama”, naveli su u saopćenju.

“Nadalje, LDS je šokirana izborom teme za susret ključnih partnera u vlasti – umjesto konačnog dogovora o ispunjenju preostalih pitanja za podnošenje kredibilne aplikacije za članstvo BiH u EU najavljene za 15. februar, SDA i SBB postavljaju pitanje jedne osobe iznad svih strateških pitanja budućnosti naše domovine”.

“Ton prijetnji i pritiska, te poruke sa zajedničke press konferencije SDA i SBB bio bi šokantan i u vremenu jednopartijskih režima. LDS podsjeća sve političke aktere na prvi postulat savremene civilizacije: niti jedna osoba, ma ko ona bila i kakvu funkciju obavljala, ne može biti iznad Zakona”, naveli su iz Liberalno demokratske stranke.