Đonlagić: Pozivam SDA da se suoči sa nepotizmom

Vijesti 01. feb 201612:09 > 12:21
N1

Danas je u prostorijama Avaz twist tornja održana vanredna konferencija za medije SBB BiH, nakon sjednice Predsjedništva ove stranke koja je održana pola sata ranije.

Prisutnim novinarima se obratio potpredsjednik SBB-a, Mirsad Đonlagić koji je istakao da koalicija SDA i SBB ostaje “nedvosmislena”.

Još je istakao da stranke SDA i SBB BiH mogu donijeti prosperitet i da takva koalicija može zajedno na “euroatlantski put” BiH.

Pozivam SDA da se suoči sa nepotizmom“, dodao je Đonlagić.

“Neovisno čak i od eventualnog procesa, SBB i predsjednik Radončić čvrsto ostaju pri stanovištu da koalicija sa SDA jeste nedvosmisleni izbor. Sve druge opcije Federaciju i BiH vode u stanje velike neizvjesnosti, nesigurnosti i slabljenju neophodnog ekonomskog i evroatlantskog zamaha, koji je snažno etabliran upravo vrlo efikasnim koaliranjem SDA i SBB”, rekao je Đonlagić.

Dodao je da SDA i SBB, sa svojim ukupnim izbornim rezultatom i udruženom energijom, u ovom trenutku jedino mogu biti garant progresa.

“Ako su otrgnuti porodično – tužilački lobiji olako mislili da će izazvati rušenje legalno i legitimno izabrane vlasti i konstituiranu koaliciju, Fahrudin Radončić i SBB to svojom politikom i povjerenjem u pravosudni sistem, neće niti mogu dozvoliti”, kaže Đonlagić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.