Naredna stanica Online Seniora – Zenica

Vijesti 02. feb 201610:02 > 10:11
N1

Projekat Online Seniori uspješno je završen u Sarajevu i Mostaru. Već tada smo najavili da je naredna stanica Zenica. Međutim prije toga u Novom danu sumirani su utisci.

Do sada smo obučili i podijelili diplome za 450 korisnika, ne računajući Zenicu, a prošlo ih je blizu 1.000 kroz cijeli proces”, rekla je direktorica Američke trgovačke komore u BiH, Violeta Čibukčić.

Edina Kurić, voditeljica projekta ispred Telemacha je rekla: “Ispunili smo svrhu projekta i educirali smo osobe. Povećali smo stopu informatičke pismenosti u BiH. Zaista smo učinili nešto dobro za građane BiH, za građane koji nemaju vremena za edukaciju ili su na rubu egzistencije.

Prijave za Online seniore u Zenici i dalje traju.

Sve edukacije su besplatne. Telemach je proteklih godinu dana napravio više od 50 orijentisanih projekata u saradnji sa Američkom trgovinskom komorom“, istakla je Kurić.

Čibukčić je kazala da pored znanja kao krajnji rezultat ostavljat projekta ostaje 20 prenosnih uređaja u općini Sejmen, s kojom su Online Seniori sada potpisali ugovor.

Kompanija Telemach dogovorila je projekat sa hocu.ba, u cilju edukacije online juniora naredne godine. Edukacija će se vršiti sa juniorima koji u školama nisu naučili dovoljno.

Osim dobrobiti koju su uspjeli pružiti osobama treće životne dobi, uspjeli su animirati i upoznati širu društvenu zajednicu o instituciji volonterizma, ali i smanjiti generacijski jaz u edukaciji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.