Potpisan Ugovor o prevozu djece sa udaljenih područja u KS

Vijesti 09. feb 201612:16 > 12:21
N1

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor Centrotrans - Eurolines d.o.o. Ibrahim Kerla potpisali su Ugovor o prevozu djece sa najudaljenijih područja.

U prostorijama MZ “Vraca” potpisan je ugovor između Općine Novo Sarajevo i Centrotrans-Eurolinesa koji vrši prevoz učenika na području brdskih terena ove općine. Za ovaj projekat iz općinskog budžeta planirano je da se izdvoji 30 hiljada KM. Prevoz se odnosi na 115 djece evidentiranih u osnovnim školama Grbavica 1, Grbavica 2 i Kovačići.

“Sedmu godinu zaredom mi podržavamo ovaj projekat s obzirom da imamo područje Hrasno brdo, Kovačića i Vraca, gdje je taj uobičajeni dnevni put djece do osnovnih škola duži od dva kilometra. Iz tog razloga smo ušli u ovaj projekat”, izjavio je Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo.

“Općina Novo Sarajevo i njen načelnik Nedžad Koldžo su društveno odgovorni i vode brigu o svojoj djeci, odnosno vode brigu o svojim građanima, a mi kao Centrotrans – to je naša osnovna djelatnost. Javili smo se na tender, dobili smo ovaj posao. Normalno, išli smo sa najnižim mogućim cijenama da bismo pomogli i općini i učenicima, i da bismo mi opstali kao privredni subjekt koji vrši prevoz građana Kantona Sarajevo”, komentarisao je Ibrahim Kerla, tehnički direktor Centrotransa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.