Nejra Musić: Ako se predate na početku, izgubit ćete bitku

Vijesti 10. feb 201620:29 > 20:39
N1

"Bolest gledam kao životno iskustvo koje mi je dragi Bog poslao. Tim sam se vodila i tako sam lakše sve to pobijedila", kazala je u večerašnjem Pressingu Nejra Musić, na pitanje kako sada posmatra rak s obzirom da je pobijedila tu bolest.

Mlada sam oboljela od ove bolesti i očekivalo se od mene da se borim i pobjedim sve i izađem kao borac i heroj. Hvala Bogu pobjedila sam sve ovo. Kad se malo sjetim svega toga, nimalo nije lahko. Treba vam psihičke potpore i podrške prijatelja i treba ta neka snaga o kojoj ne mogu pričati koliko je velika. Živim svaki dan kao posljednji i želim ispuniti svaki dan kako ne bi imala vremena razmisljati o nečemu ružnom“, kazala je Nejra Musić.

Donna Ares je odlučila da priču o svojoj borbi sa opakom bolešću pretvori u knjigu i sa svima pobjedi sve što je prošla u tom periodu.

Gledam svijet drugim očima, jer sam stavila zdravlje na prvo mjesto. Sada živim život punim plućima. Teško je opstati na našoj sceni i sav taj stres, umor i sve što čovjek prođe – od toga je nastao rak kojeg sam na kraju nazvala običnom vodenom životinjom. Na promocijama knjiga koje se dešavaju sve mi je teže i teže pričati o tome, jer se organizam hladi. Kad je rat ne bojimo se, kada stane mi legnemo na ulicu“, poručila je.

Nejra Musić je istakla da na sve posmatra kao životno iskustvo koje joj je Bog poslao.

To gledam kao životno iskustvo koje mi je dragi Bog poslao. Tim sam se vodila i tako sam lakše sve to pobijedila. Stalno imamo neka iskušenja, bila mala ili velika ali po meni je ovo najveće koje možete doživjeti. Ako se na početku predate, nema ništa od toga“.

Ja sam kroz cijelo iskustvo spoznala pravu suštinu vjere, a to je spas. Onog momenta kad je čovjek spreman da se odrekne sebe, u tom momentu dragi Bog kaže: E sad ću te nagraditi. Ja nisam neka vjernica i ne želim da pričam na tu temu, ali znam ono što osjećam u srcu i šta osjećam u toj bolničkoj sobi. Ako čovjek spozna kako voljeti Boga, onda ne treba da ga se boji“, istakla je Donna Ares.

Najteže životno iskustvo podijelile sa svima

Bila sam mlada kada mi se sve to desilo i prva sam u javnost izašla ćelava. Svi su mi govorili da to krijem dok se ne izliječim i to nisam mogla prihvatiti. Mislim da je upućenost u temu raka u našoj zemlji veoma loša. Šok je nastao kada sam na binu izašla u krpicama i potpuno ćelava, a navikli su svi da me gledaju u balskim haljinama“, kazala je Musić.

Donna Ares smatra da o ovoj temi treba pričati glasno jer tako se pomaže brojim ljudima.

Treba reći glasno jer tako pomažemo brojnim ljudima. Nejra je prvo dijete koje se usudilo progovoriti i reći da se ne boji bolesti. Ja sam razmišljala u toj sobi gdje su svi govorili da se neću izvući, osjećate da ste propali i da vas nema. Prijateljica mi rekla da je boli glava i je umorna, ja joj kažem: Da bi to bio simptom raka, moraš dobro propasti. Smatram da sam neko ko je širokih poigleda, ali nisam znala za te prve simptome jer se nije o tome puno pričalo, a znala sam da su svi moji prijatelji izgubili te bitke. I to čovjeka obeshrabri“. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.