Mogherini čestitala Zvizdiću na predaji aplikacije za EU

Vijesti 13. feb 201618:38 > 18:41
N1

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić sastao se danas u Minhenu sa visokom predstavnicom EU za vanjsku politiku i sigurnost Federicom Mogherini, s kojom je razgovarao o evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Govoreći o predaji aplikacije za članstvo u Evropskoj uniji, koja će se desiti u ponedjeljak, 15.2.2016. godine, u Briselu, visoka predstavnica Mogherini je rekla da je impresionirana uspjesima koje je Bosna i Hercegovina uspjela postići u kratkom periodu, od početka prošle godine do danas, navodi se u saopštenju iz Vijeća ministara BiH.

Zvizdić je upoznao Mogherinijevu sa realiziranim ciljevima iz Reformske agende i sa ekonomskim i političkim pokazateljima koji su u konstantnom pozitivnom porastu.

Mogherini je pohvalila napore vlasti u BiH, čestitala na vidljivom napretku i rekla da je BiH dobra vijest u vremenima kada ih ima veoma malo, stoji u saopštenju VM.

Predsjedavajući Zvizdić i visoka predstavnica Mogherini su se sastali na marginama 52. Konferencije o sigurnosti, koja je okupila oko 600 svjetskih zvaničnika i koja se od petka održava u Minhenu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.