UŽIVO| Povratak Tanovića i ekipe filma iz Berlina

Vijesti 21. feb 201612:53 > 13:52
N1

Nakon dvije nagrade koje je jučer na filmskom festivalu u Berlinu osvojio film "Smrt u Sarajevu" režisera Danisa Tanovića, dio filmske ekipe s velikim uspjehom vraća se u Sarajevo.

Od 14 sati UŽIVO na N1 pratite povratak iz Berlina bh. režisera Danisa Tanovića i dijela ekipe filma, koji će se medijima obratiti odmah nakon izlaska sa sarajevskog aerodroma gdje se nalazi ekipa N1 televizije.

Podsjećamo, film “Smrt u Sarajevu” bh. režisera Danisa Tanovića dobitnik je Srebrnog medvjeda u kategoriji “Nagrada žirija” na 66. međunarodnom filmskom festivalu Berlinale.

Isti dan film je dobio nagradu za najbolji film od međunarodnog Udruženja filmskih kritičara.

Film “Smrt u Sarajevu” snimljen je po predlošku dramskog teksta “Hotel Evropa” francuskog filozofa Bernard-Henri Levyja, a po kojem je prije dvije godine Dino Mustafić režirao i istoimenu pozorišnu predstavu, tačnije monolog koji je izvodio čuveni francuski glumac Jacques Weber.

Weber se pojavljuje i u Tanovićevom filmu uz bosanskohercegovačke glumce Izudina Bajrovića, Snežanu Vidović, Vedranu Seksan, Muhameda Hadžovića, Faketu Salihbegović-Avdagić i Edina Avdagića, koji su ostvarili glavne uloge.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.