Lovrenović: Tvrdnje Tužilaštva skandalozne, ulažemo prigovor

Vijesti 04. mar 201612:55 > 13:02
Anadolija

Nakon današnjeg obraćanja glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić, povodom okončanja istrage o smrti dječaka Mahira Rakovca, razgovarali smo sa očuhom dječaka, Dubravkom Lovrenovićem.

Lovrenović je kazao da je današnja odluka Tužilaštva KS donekle razočaravajuća, ali nikako iznenađujuća.

Prije svega želim da kažem u ime svoje supruge i u svoje ime da je današnja odluka Tužilaštva KS za nas donekle samo donekle razočaravajuća ali nikako iznenađujuća. Naime pretpostavljali smo i očito su razloogom jer smo se upoznali u međuvremenu sa praksom Tužilaštva KS, kako se tamo radi i kako se postupa sa ljudima, svjedocima i kako se ja neću reći da to rade namjerno ali posljedice su iste kako se zapravo od žrtve pravi optuženi“. 

Dodao je da su tvrdnje koje su iznesene tokom konferencije za medije skandalozne.

Današnje tvrdnje koje su eksplicitne tvrdnje koje su iznesene tokom press konferencije u Tužilaštvu KS su ne samo neistinite, one su skandalozne i one će zapravo postati i već to jesu osnova na naš prigovor koji ćemo svakako uložiti , svjesni unaprijed da i od tog prigovora ne očekujemo zaista suviše i svjesni i postajući svakim danom svjesniji da je naša konačna destinacija i naša konačna adresa na kojoj ćemo tražiti a ja sam uvjeren i mi smo uvjereni dobiti pravdu za Mahira biti sud za ljudska prava u Strazburu“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.