Poslodavac radnika u Novoj Biloj nagradio automobilom

Vijesti 09. mar 201610:40 > 10:47
Anadolija

Nedavna vijest da je Miroslav Biljaka, vlasnik prevozničke firme "Biljaka Trans", svom radniku Damiru Topaloviću darovao automobil vrijedan oko 20.000 konvertibilnih maraka odjeknula je Lašvanskom dolinom poput groma. Tako pozitivnu vijest u Srednjebosanskom kantonu je teško čuti.

Međutim, Miroslav i njegova supruga te djeca nisu se nimalo dvoumili treba li Damiru pokloniti BMW.

“Moram reći da je Damir vijest dočekao sa nevjericom. Kada sam mu saopćio da mu darujemo BMW uhvatio se za glavu. Jedno vrijeme je šutio, a onda izašao vani. Počeo je i plakati. Nije vjerovao. Međutim Damir je kod nas radio oko 12 godina kao vozač, a zatim četiri godine radi kao disponent. Za sve to vrijeme nikada, ama baš nikada nismo imali ni najmanji nesporazum, a kamoli konflikt, rekao je za Anadoliju Biljaka, vlasnik prevozničke kompanije koja radi međunarodni transport.

On je dodao da je Damir firmu prihvatio kao svoju i da je vrijedan radnik.

“Zna posao i na njega možemo računati u bilo koje doba dana i noći. Dakle, nema tu velike filozofije. Dobrog radnika treba nagraditi i stimulirati da i dalje dobro radi i ostane u firmi. Mogu slobodno reći da je Damir taj automobil svojim samoprijegornim radom i zalaganjem i zaradio i zaslužio”, rekao je Biljaka.

Preduzeće Miroslava Biljake daje svojim radnicima koji rade duže od godine dana i regres za godišnji odmor, božićnicu, razne stimulacije, a radnici u najvećem broju slučajeva uzvraćaju korektnim i poslovnim odnosom prema svojim obavezama.

Firma posluje od 2000. godine i svake godine ide uzlaznom putanjom.

Ponosni vlasnik automobila Topalović je ispričao kako i kada je počeo raditi u svojoj sadašnjoj kompaniji.

“Nakon rata pokrenuo sam svoj biznis. Međutim nisam uspio. Javio sam se Miroslavu za posao i on me primio. Bio sam vozač teretnih kamiona. Kako su godine prolazile vidio sam da su me prihvatili kao člana svoje porodice. Kako bih ja mogao nešto ružno uraditi prema firmi u kojoj zarađujem svoj hljeb”, rekao je Topalović.

Iskreno je priznao da nije mogao doći sebi kada je čuo vijest da je dobio automobil.

“To je za mene bilo veliko iznenađenje koje nisam mogao ni sanjati. Trebalo mi je vremena da se smirim od uzbuđenja. Bio sam i do sada više puta nagrađivan za svoj rad, ali dobiti ovako vrijedan poklon zaista nisam očekivao. Mislim da je najveća sreća ako radite kod poštenog poslodavca koji cijeni vaš rad, znanje i zalaganje. Meni nikada za ovu firmu ništa nije teško uraditi, jer znam da to radim ne samo za vlasnika nego i za sebe”, ispričao je Topalović za Anadoliju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.