SNSD vs SDS: Kome će pripasti bastioni vlasti u u RS

Vijesti 12. mar 201618:17 > 19:12
N1

Nakon dugo vremena zajedno i nasmijani. Igor Radojičić čestitao je rođenndan Miloradu Dodiku. Nije bilo torte, ali simbolično kravata na dar.

Radojičić je posle dugo vremena u stranačkoj ilegali, najavljen kao jedan od najozbiljnijih kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

“Znam da gospodin Radojčić ima najveću podršku partije”, kazao je Milorad Dodik.

Partije čiju je oragnizaciju svojevremeno kritikovao, i koja ga je smijenila sa čela kadrovske komisije, ostao je i bez potpredsjedničkog mjesta, nije ni predsjednik Parlamenta, a obećavano mu je i premijersko mjesto.

Vidi li poslije svega Igor Radojičić sebe na mjestu gradonačelnika?

“Kao što rekoh, proces kandidatura je u toku, izbori se raspisuju tek u maju. Znam da je bilo medijskih nagađanja ali sačekajte da stranka završi svoj posao”, kazao je Radojčić, predsjednik GO SNSD Banjaluke.

Više od 15 godina SNSD je na vlasti u Banjaluci. Bastion vlasti je upravo ovaj grad i SDS ulaže napore da ga osvoji. S druge strane SNSD juriša na SDS-ove utvrde poput Bijeljine i Doboja.

Aktuelnom gradonačelniku Bijeljine Miću Mićiću iz SDS-a protivkandidat će biti poslanik i do jučer član te stranke Zlatko Maksimović. Podršku je dobio od SNSD-a.

“On je bolesno ambiciozan. Nije mogao sačekati svoj red da bude kandidat ispred SDS-a”, kaže Mićić.

Maksimović je treći nosilac liste s prošlih izbora koji je napustio SDS.

“To je pitanje za više nivoe. (ali Vi ste potpredsjednik stranke)? Ali nisam predsjednik”, kaže.

Predsjednik odgovara, bez obzira na preletače – SDS osvaja Bijeljinu.

“Ne mogu naći ni jednog kvalitetnog kandidata iz svojih redova nego gledaju mogu li kupiti SDS-ovog kandidata za sledeće izbore”, izjavio je Mladen Bosić, predsjednik SDS-a.

Načelni dogovor Saveza za promjene je da u svim lokalnim zajednicama u oktobru ima zajedničke kandidate.

Kao jedan od mogućih kandidata u Banjaluci spominje se Dragan Čavić. SNSD ima namjeru da povrati povjerenje građana posebno u Doboju i Trebinju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.