Potvrđena optužnica protiv potpredsjednice Parlamenta FBiH

Fena

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv potpredsjednice Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Vesne Švancer iz Saveza za bolju budućnost zbog krivičnog djela prevara. Optužnicu je potvrdio Općinski sud u Zenici.

Kako je za N1 kazala stručna saradnica Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Azra Alić, optužnica je podignuta 17. aprila prošle godine zbog krivičnog djela “prevara”, a u cijelosti je potvrđena na Općinskom sudu u Zenici 22. aprila 2015. godine.

Kako nam je rečeno u Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, Švancer je u maju 2013. godine s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist lažno prikazala osobi inicijala D. V. da će u njeno ime prodati stan koji se nalazi u njenom vlasništvu za iznos 19.800 eura te da će dobiveni novac predati osobi D. V.

Međutim, navedeni iznos Švancer je prisvojila sebi oštetivši D. V. za navedeni iznos, kazali su za N1 u Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Švancer je na općim izborima 2014. godine dobila 1.644 glasa i u Parlament Federacije Bosne i Hercegovine ušla je preko kompenzacijske liste kada je mandat Jasne Duraković-Hadžiomerović iz reda Bošnjaka dodijeljen Vesni Švancer iz reda srpskog naroda.

Na mjesto potpredsjednice Predstavničkog doma FBiH imenovana je 28. oktobra 2015. godine nakon što je sa ove pozicije razriješen dužnosti Saša Mitrović iz DF-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmreža Twitter | Facebook.