Sanja Kavaz "prodaje" kilometre za pomoć Milošu Božoviću

Vijesti 18. mar 201607:25 > 07:31
Trcimjerstrcim.blogspot.rs

Ultramaratonka, autorica jedinog bloga u BiH posvećenog prije svega trčanju i zdravoj ishrani “Trčim jer štrčim” Sanja Kavaz pokrenula je humanitarnu akciju „80 km za život“ u okviru koje će „prodavati“ kilometre sa njenog završnog treninga za pripreme za 100 milja Istre kako bi prikupila sredstva za pomoć Milošu Božoviću iz Istočnog Sarajeva.

On je je 2014. godine, tokom fudbalske utakmice omladinske premijer lige BiH, kao golman doživio tešku povredu glave usljed nenamjernog udarca protivničkog igrača. Povrede su bile jako teške tako da je i nakon višemjesečnog liječenja i velikog broja operativnih zahvata još uvijek u komi. Za nastavak njegovog liječenja i pokušaj buđenja ovog mladog čovjeka na klinici Scmieder u Njemačkoj je potrebno 150.000 eura.

Sanja Kavaz će u subotu 26. marta 2016. godine oko Sarajeva trčati 80 kilometara sa 2000 metara uspona, a istrčane kilometre će prodatavati. Naime, kako je navela na svom blogu, cilj joj je prodati kilometre i skupiti novac koji će biti uplaćen na račun otvoren za sve one koji žele pomoći Milošu i njegovim roditeljima.

“S obzirom da je ruta kojom ću trčati izuzetno lijepa, duga i teška odredila sam kilometre koji će biti malo skuplji i rezervisani za one koji žele baš s tog mjesta foto zapis s posvetom. Ja ću dakle tog dana trčati za sve koji me podrže u ovoj akciji, fotkati (se) i objavljivati postove”, navela je Kavaz.

Pogledajte cjenovnik kilometara za subotu 26.marta 2016. godine:

Trcimjerstrcim.blogspot.rs

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmreža Twitter | Facebook.