Konstituisana Skupština TK: Velika čast, ali i odgovornost

Vijesti 17. nov 201412:30 > 12:42
Facebook

Podjelom uvjerenja da su na općim izborima 2014. izabrani za poslanike u Skupštini Tuzlanskog kantona i davanjem svečane izjave danas je u Bosanskom kulturnom centru konstituisana Skupština TK-a, prva u Federaciji Bosne i Hercegovine.

“Želim vam da ove plodove rada pretočite u dobre zakonske akte, dobre zakonske inicijative i sve ono što se od vas traži u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima. Ne sumnjam da ćete, kao što ste to do sada radili, to sprovesti i na djelu”, rekao je Vlado Rogić, uime Centralne izborne komisije BiH, koji je novoizabranim poslanicima uručio uvjerenja.  

Kako je kazao Gonzalo de Cesare, predstavnik Misije OSCE-a u BiH, biti izabran kao jedan od 35 članova skupštine, velike i kompleksne kao što je Skupština TK-a, velika je čast ali, istovremeno, i velika odgovornost.  

“Pola miliona ljudi očekuju od vas da donesete napredak u korist građana ovog kantona. Ovo je ogromna prilika da uime građana koji su vam povjerili svoje glasove date svoj doprinos u ostvarivanju sveukupnog napretka i razvoja TK-a. Pred vama je puno posla, ali i izuzetna prilika da, radeći zajedno, unaprijedite socijalno-ekonomske uslove u ovom kantonu i podržite BiH na putu koji je izabrala”, rekao je De Cesare.  

Nakon konstituisanja Skupštine TK-a za predsjednika Kluba Bošnjaka izabran je Mehmed Bajraktarević iz SDA, a za njegovog zamjenika Nerminka Aljukić iz SBB-a.