Tomašević: Čineći dobro drugima nalazimo svoju sreću

Vijesti 27. mar 201619:51 > 19:56
N1

Danas je proslavljen najveći kršćanski praznik u BiH, a reporter N1 Nino Bilajac je izvještavao ispred katedrale Srca Isusova gdje je održana sveta misa povodom praznika Uskrsa.

U svom obraćanju na misi nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić je rekao da vjernici i svi ljudi trebaju vratiti svoje dostojanstvo.

Bilajac je razgovarao sa monsinjorom Ivom Tomaševićem. “Mir je traganje kroz historiju čovječanstva zato što je čovjek u sebi grijehom podijeljen i mir čovjek nalazi vraćajući se Bogu jer po Bogu prepoznamo u drugome svoga brata i svoju sestru. Zapravo, ako vjerujemo u jednog Boga onda smo svi međusobno braća i sestre u svim svojim različitostima i zato ova svetkovina Uskrsa je zapravo proslava toga života kojega Bog daje, koga ćemo mi primiti”, komentarisao je Tomašević te dodao:

Isus Krist je taj koji s nama hodi kroz život i trebamo zajedno s njim ići kroz taj život, boreći se za ono što je dobro jer Isus Krist je prošao zemljom čineći dobro. Put dobra je put Božiji, koji uvijek iznova moramo nalaziti”.

O slavlju i blagdanima je rekao: “Mi se uvijek iznova trebamo vraćati onome što je korijen svakoga blagdana, ne samo onome što je vanjština. Danas je kardinal Puljić govorio da se trebamo vratiti biti, a bit jest povratak Bogu i povratak drugome čovjeku.Trebamo vraćati ono što je istinsko, istinske vrijednosti, a to su vrijednosti u porodici, u zajednici, zakoni koji štite i brane život i vode životu“.

Danas u svijetu vidimo da kada čovjek bude srušen iznutra, duhovno, kada bude bez Boga, da je onda nažalost sklon voditi i velike ratove koji čine velika zla u svijetu, zato se treba ujediniti u jednu veliku porodicu, na koju i papa stalno poziva, i u kojoj ćemo činiti dobro prema onima koji su najslabiji, najmanji“, dodao je Tomašević.

Monsinjor Ivo Tomašević je poručio građanima: “Trebamo se okrenuti kako bismo vidjeli i trebamo u drugome da prepoznamo brata, čovjeka, a nažalost smo ovdje u BiH vođeni raznim politikama koje su išle time da osvoje vlast, da osvoje teritorij. Čineći dobro drugima mi zapravo nalazimo svoju sreću, moja sreća je da drugima činim dobro – to je put Božiji i put čovjeka“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.