"Lavina": U predmetu Bobar banke uhapšen Dragan Radumilo

Vijesti 02. apr 201615:16 > 15:20
N1

U okviru aktivnosti u akciji kodnog naziva Lavina, policijski djelatnici SIPA-e pronašli su i lišili slobode i Dragana Radumila, direktora Bobar banke od osnivanja pa do 2010. godine.

Nakon što je Sud BiH za svih 10 osumnjičenih odredio kućni pritvor, tužiteljstvo nije zadovoljno tom odlukom, koja će zasigurno usporiti i otežati istragu te će tužiteljstvo uputiti žalbu i tražiti da osumnjičeni budu u pritvoru, smatraju u Tužiteljstvu BiH.

U ovom predmetu korupcije i zloupotreba položaja, koji je po iznosu nezakonito ostvarene imovinske koristi od najmanje 115 milijuna KM i nanesene štete od najmanje 123 milijuna KM, koja je nanesena građanima i institucijama BiH , entiteta i Brčko distrikta BiH, zasigurno najveći predmet u BiH i jedan od najvećih na prostorima bivše Jugoslavije , smatramo da osumnjičeni moraju biti u pritvoru. Tim Tužiteljstva BiH na ovom predmetu intenzivno radi duže od godinu dana.

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u pravcu skorog podizanja optužnice i zahvaljujemo se javnosti i građanima na podršci u borbi protiv višemiljunskog kriminala, korupcije i zloupotrebe položaja, kojima se mora stati u kraj na europskom putu naše zemlje, kao i osigurati građanima i institucijama sigurnost bankarskih uloga i financijsko poslovanje“, navodi se u saopćenju Tužiteljstva BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.