Dodik o "Lavini": Očigledno politička motivacija ne prestaje

Vijesti 04. apr 201613:52 > 13:56
N1

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić najavio je danas nastavak akcije "Lavina". Dodao je da ova akcije nema drugih namjera, osim obračuna sa korupcijom.

Naglašava kako je riječ o istrazi koja se odnosi na određene malverzacije koje imaju obilježje kaznenog djela u vezi sa Bobar bankom i Investicijsko-razvojnom bankom Republike Srpske.

“To je naše ključno opredjeljenje, da se borimo i suprotstavimo i pokušamo eliminisati korupciju iz ovog društva i meni je vrlo, vrlo čudno i daje mi ozbiljne i osnovane sumnje da su svi uspjeli i imali neku vrstu informacija, a država jedino, ne mogu da kažem da nije znala, više mi se čini da nije htjela”, izjavio je Mektić.

Svoj komentar o ovim najavama dao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

 “Priču o Lavini, vidjeli ste kako traje, jedan dan je trajala ta priča. Očigledno politička motivacija ne prestaje i određene nezakonitosti koje su se tamo dešavale svakako treba procesuirati, ali mislim da nijedan ministar, gdje god on radio, ne bi trebao time da se bavi, nego da se konačno time bave nadležne institucije. Kada se ministar bavi tim, onda ima političku konotaciju”, rekao je Dodik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.