Borci iz Prnjavora prijavili Mektića zbog ratnih zločina

Vijesti 04. apr 201618:15 > 18:18
N1

Pripadnici boračkih kategorija iz Prnjavora dostavili su Okružnom tužilaštvu u Banjaluci, Tužilaštvu BiH i bezbjednosnim agencijama prijavu protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića za djela ratnog zločina, nedozvoljene trgovine i zloupotrebe službenog položaja.

Borci traže od nadležnih organa da bude preispitana Mektićeva odgovornost u slučaju ubistva jednog lica hrvatske nacionalnosti u zgradi SJB Prnjavor u ljeto 1992. godine, koji je kao ratni zarobljenik doveden sa derventskog ratišta

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke Ognjen Tadić smatra da podnesena prijava protiv ministra bezbjednosti u Vijeću ministara BiH Dragana Mektića predstavlja najjasniji dokaz kakvu bi Republiku Srpsku htjeli politički mentori te prijave.

“Bila bi to Republika Srpska iz koje su u Hag ili sud BiH odvedeni svi Srbi koji su branili naš narod u proteklom ratu, a u kojoj bi onda ostali samo oni koji nijemo i poslušno prihvataju vlast zasnovanu na bezakonju i oni koji pljačkom i korupcijom takvo bezakonje provode”, kazao je potpredsjednik SDS Ognjen Tadić u saopštenju stranke.

On naglašava da je posebno bitno da se zna da Dragan Mektić nije samostalan strijelac, nego da iza njega stoji organizacija Srpske demokratske stranke,i da on ne čini ništa drugo nego osim što provodi politiku borbe protiv kriminala i korupcije.

“Javno pozivamo sve političke mentore ove i sljedećih planiranih prijava da odustanu od jalovih pokušaja da tu borbu zaustave napadima na Mektića i druge predstavnike SDS-a, jer ta borba je nezaustavljiva i vodiće je svaki od predstavnika SDS-a koji se nalazi na toj ili bilo kojoj drugoj funkciji“, istakao je Tadić u saopštenju stranke. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.