"Sarajevo mi je omogućilo da snove pretvorim u stvarnost"

Vijesti 06. apr 201612:50 > 18:11
N1

Zahvaljujem svim komisijama i ljudima, koji su prepoznali moju uspješnu prošlost i na odluci koja mi daje mogućnost da vam se obratim, rekao je Mirsad Fazlagić, proslavljeni bh. fudbaler i trener, dobitnik Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva.

“Poštovani, do sada je Šestoaprilska nagrada dodijeljena dva puta fudbalerima, ali u oba slučaja aktivnim. Ovogodišnja nagrada baštini i 42 godine moga rada u fudbalu, igračkog, trenerskog i fudbalsko-rukovodećeg. Ne treba se dugo vratiti u fudbalsku prošlost, pa se sjetiti dva sarajevska fudbalska tima izvanrednih kvaliteta. Formirana su upornošću, znanjem, vjerom, što je rezultiralo da, osim značajne uloge u prvenstvu bivše džave Jugoslavije, budu izuzetno jaki protivnici najeminentinijim evropskim i svjetskim ekipama.

Ovom prilikom zahvaljujem se njihovim kreatorima, odnosno kolegama, fudbalskim doajenima, koji su dali nemjerljiv doprinos da danas stojim na ovom mjestu. Zahvaljujem se Gradu Sarajevu što mi je omogućio da dječije snove doživim u stvarnosti. Zahvaljujem svim komisijama i ljudima, koji su prepoznali moju uspješnu prošlost i na odluci koja mi daje mogućnost da vam se obratim. Zahvaljujem se vama prisutnima na dolasku, čime ste pokazali koliko cijenite ovu manifestaciju, a dobitnicima odate počast. Na kraju, ne mogu da ne istaknem da mi je iskreno, ponavljam iskreno žao, što nisam imao protivkandidata ili više njih, pa da, na osnovu naših sportskih biografija, ovo, za mene izuzetno i značajno priznanje, bude dodijeljeno najboljem”, rekao je Fazlagić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.