Ubistvo pjevačice Marjanović: Privedena jedna osoba u Brčkom

Vijesti 09. apr 201611:14 > 11:17
N1 / Arhiv

Policija Brčko distrikta sinoć je u 23 sata u naselju Grbavica privela Nebojšu Rojka zvanog Vihor iz Borče zbog sumnje da je povezan sa ubistvom srpske 32-godišnje pjevačice Jelene Marjanović, potvrđeno je za N1.

“Sinoć tokom noći policijski službenici su operativno postupali prema osobi N.R. i istog pozvali u prostorije Brčko Distrikta nakon čega je predat Službi za poslove sa strancima, s obzirom da je ta osoba pod njihovom nadležnošću”, kazao je Halid Emkić, stručni savjetnik šefa Policije za poslove informisanja za N1.

Osumnjičeni je upućen u Imigracioni centar u Lukavici, a u slučaj će se uključiti i Tužilaštvo BiH. Srbija može tražiti izručenje i zahtjev upućuje Sudu BiH, a Sud BiH odlučuje da li će uhapšenog izručiti ili zadržati u ekstradicionom pritvoru koje može trajati šest mjeseci.

Vihor je pobjegao kada je policija upala u njegov dom, koji se nalazi u naselju Crvenka, samo nekoliko stotina metara od mjesta gdje je ubijena Jelena Marjanović. Od tog trenutka je srpska policija intezivno tragala za njim.

Podsjetimo, tijelo Jelene Marjanović je pronađeno nedaleko od mjesta Borča kod Beograda. Konstatovano je da je Jelena ubijena, a nedaleko od tijela pronađeni su i njeni lični predmeti.

Policija je poligrafski ispitala njenog supruga, koji je prošao poligraf. Osim njega je ispitano još nekoliko osoba, ali bez osobe koja je konkretno osumnjičena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.