Očekuje se dolazak Nebojše Rojka u Imigracioni centar

Vijesti 09. apr 201614:24 > 14:30
N1

Dolazak u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu privedenog muškarca Nebojše Rojka, koji se dovodi u vezu sa ubistvom pjevačice Jelene Marjanović, očekuje se u toku dana, a prema posljednjim informacijama, on se još uvijek nalazi u Brčkom.

Osumnjičenog N.R. je sinoć uhapsila policija Brčko Distrikta i nakon što je priveden, saslušala ga je policija. Zaključeno je da on kod sebe ne posjeduje nikakve lične dokumente te je odmah predat u nadležnost terenskog centra Službe za poslove sa strancima.

U toku dana biće predat u Imigracioni centar koji se nalazi u Istočnom Sarajevu gdje će se odlučiti o njegovoj daljoj sudbini.

Republika Srbija ima pravo tražiti njegovo izručenje od BiH, a Sud BiH bi se naknadno trebao odlučiti šta će biti s njim – da li će ga odmah proslijediti u nadležnost Srbije ili će biti zadržan u ekstradicijskom pritvoru.

Tijelo pjevačice Jelene Marjanović pronađeno je prošlog vikenda u naselju Borča i nakon toga aktivno se traga za počiniteljem. Saslušano je nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa ubistvom, a između ostalih tu je i njen suprug, ali potraga i dalje traje i još se ne zna ko je osumnjičeni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.