"Neprimjereno Inzkovo poređenje Karadžića sa Himmlerom"

Vijesti 16. apr 201616:28 > 16:29
Reuters/ Wikipedia

Potpredsjednik DNS-a Dragomir Jovičić ocijenio je neprimjerenim poređenje prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića sa nacističkim vođom Heinrichom Himmlerom koje je iznio visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Jovičić je rekao novinarima u Istočnom Sarajevu da je poznato da predstavnici međunarodne zajednice u BiH mogu da pričaju šta im padne na pamet, a visoki predstavnik pogotovo.

“Ni u kom smislu se ne mogu porediti Karadžić i Himmler. Svi znamo ko je bio Himmler, a Karadžić je bio na čelu srpskog pokreta. Ionako je srpski narod loše prošao u proteklom ratu u BiH i pitanje je šta bi tek bilo da nije bilo ljudi poput Karadžića”, istakao je Jovičić.

Podsjećajući da Karadžić još nije pravosnažno osuđen, Jovičić smatra da je za očekivati da prvobitna presuda bude umanjena, a ako ne i oslobađajuća.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko komentarisao je ranije naziv studentskog doma na Palama koji nosi ime prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića uporedivši to sa situacijom da se neki studentski dom u Austriji zove po nacističkom vođi Heinrichu Himmleru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.