Na otvaranje džamije Ferhadije bez transparenata i zastava

Vijesti 19. apr 201616:37 > 16:41
Muftijstvobanjalucko.ba

Danas je u Banjaluci u popodnevnim satima održana treća sjednica Organizacionog odbora za otvorenje džamije Ferhadije.

“Od svih učesnika i gostiju na svečanom otvaranju Ferhat-pašine džamije u Banjaluci će biti zahtijevano da se uzdrže od nošenja transparenata i zastava koje bi mogle prouzrokovati napade”, riječi su muftije banjalučkog Osmana ef. Kozlića.

Islamska zajednica će svima koji su najavili svoj dolazak na svečanost otvorenja 7. maja uputiti sigurnosne instrukcije u kojima će od svih zahtijevati da dolaze organizovano kako bi sve proteklo u najboljem redu.

Na današnjoj sjednici posebno su razmatrani sigurnosni aspekti cijelog događaja te su sjednici prisustvovali i predstavnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

“Želja nam je da dođu i predstavnici svih drugih vjerskih zajednica u BiH kako bi odavde poslali jednu lijepu poruku”, istakao je ovom prilikom muftija Osman efendija. Prema trenutnom planu ceremonija otvorenja trebalo bi da počne u 11.30. sati i da se završi klanjanjem podne namaza u Ferhadiji.

Pored samog zvaničnog otvorenja, a u sklopu ove svečanosti biće organizovano niz pratećih događaja koji će se dešavati već od 3. maja. Zanimljivo je napomenuti da će u Kulturnom centru Banski dvor 5. maja biti upriličena promocija prevoda Kur`ana na srpski jezik i ćirilicu Miće Ljubibratića.

“Želimo da na taj način pošaljemo poruku da je Ljubibratić prije 120 godina prvi preveo Kur`an na srpski jezik. Želimo ukazati na činjenicu da je Ljubibratić i naš, a ne samo srpski prevodilac, kao što ni ćirilica nije samo srpsko pismo. Ćirilica je i moje pismo i pismo svih nas i tako ćemo razbiti predrasude koje su se uvriježile u nama”, izjavio je ovim povodom muftija Osman ef. Kozlić, piše na stranici Muftijstva banjalučkog.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.