Poturak: Od sarajevskih podruma do svjetskog vrha

Vijesti 20. apr 201620:35 > 20:36
N1

Dževad Poturak je gostujući u Pressingu govorio o ponudama da nastupa u drugim zemljama i zdravstvenim problemima zbog kojih je skoro napustio sportski profesionalizam.

Njemačka, Rumunija, Japan – sve je odbio. Za njega dileme nikad nije bilo, uvijek je želio da se bori samo pod jednom zastavom.

”Imao sam ponude sa svih strana da promijenim zemlju za koju se borim. Imam i svjedoke – i Japanci su mi nudili da se borim za njih. Neki momci koji su otišli vani i napravili sjajne karijere čestitam im, meni je bio nemoguć put bio od sarajevskih podruma od vrha u Amsterdamu, Las Vegasu, ali odnio sam zastavu i rekao – ovo je moja zemlja. Ljudi, rođeni smo ovdje i nemamo druge zemlje”, kazao je Poturak sjećajući se svojih sportskih početaka.

 Gost Pressinga pričao je, potom, o teškoj organizaciji mečeva u kojima se bori. Rijetki znaju da BH Mašina sve pripreme organizuje sam. Vremena za trening pred samo obračune skoro da nema, a uz sve to, prije nekoliko godina dočekao je vijest o zdravstvenim problemima. Nije odustao.

”Mnogi se pitaju da li sam normalan, zašto mi sve ovo treba, dokad ću se boriti, organizirati sve ovo. Ali jednostavno u meni gori, želim se boriti. Želim se zahvaliti dragom Bogu što imam petlju. U jednom trenutku sam mogao prekinuti karijeru. Nakon prognoze domaćih doktora, posjetio sam ljekare izvan zemlje. A onda se dogodilo da se sve to preokrenulo. Imao sam želju za pobjedom više nego što su protivnici imali snage”, ispričao je Poturak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.