Poturak i Beljo o Adnanu Ćatiću i nastupima za Njemačku

Vijesti 21. apr 201610:23 > 10:31
N1

Bosanskohercegovački borci Damir Beljo i Dževad Poturak sinoć su bili gosti Pressinga. Najjači Bosanac i najjači Hercegovac pričali su o karijerama, uspjesima, nastupima pod zastavom zemlje u kojoj su rođeni, teškim počecima...

Prokomentarisali su i navodno korištenje doppinga za koje je optužen Adnan Ćatić. Kao profi borci, svjesni su da je boks posljednjih godina ”prljav sport”, ali obojica su uvjereni u nevinost njemačkog borca bh. korijena.

”Mislim da je smiješna optužba, bolje da su smislili nešto drugo, znam da s tom supstancom ne bi mogao imati ovakvu kilažu. Ako je ova supstanca dobra za skidanje kilograma, onda ja nisam K1 borac”, ocijenio je Poturak.
Njegovo mišljenje podijelio je mostarski as.

 ”U profesionalnom boksu ima velike prljavštine i puno biznisa. Bojim se da je sve ovo jedna velika igranka, nadam se da će titulu braniti u Sarajevu”, kazao je Beljo.

Gosti Pressinga na početku svojih profesionalnih puteva imali su ponude da promijene grb pod kojim se bore. Nisu pristali, željeli su nastupati samo za zemlju u kojoj su rođeni.

”Mislim da je Adnan Ćatić naše dijete, ali uslovi su takvi kakvi jesu. Žao mi je što takav šampion nikada nije uradio borbu pod našom zastavom. Bilo bi mi drago da se nekad borio pod našom himnom”, rekao je Poturak i dodao:

”Imao sam ponude da promijenim zemlju, imam za to svjedoke. Bile su to Njemačka, Holandija, Rusija, Rumunija, Japan. Kako bih se zvao da se borim za Japan? Ne znam, bacili bismo bure niz stepenice pa odlučili”, kroz osmijeh je kazao Poturak prisjetivši se jedne od ponuda koja je uključivala novo ime – Dave Pott.

”Nisam htio mijenjati zastavu Bosne i Hercegovine. To je moja zemlja, bio sam kapiten reprezentacije”, dodao je Mostarac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.