Vlastimir Mijović: Ovdje i policajci kupuju švercovanu robu

Vijesti 23. apr 201609:31 > 09:41
N1

Gost Novog dana bio je novinar Vlastimir Mijović. On je pričao o posjeti direktora CIA-e John Brennan i razlozima njegovog dolaska u BiH, stvarnim problemima građana ovdje, sarajevskom derbiju vječitih rivala...

”Daj Bože da štampa prati onako kako ja pišem na blogu. Samo je još nekoliko novinara u BiH koji pišu kritički. To što je došao direktor CIA-e ništa suštinski ne mijenja. Za nas je u ovom času važniji naš unutrašnji problem, organizovane kriminalne grupe koje rade šta hoće, nema grada u Evropi gdje se policajci na ulici kupuju švercovanu robu”, ispričao je gost Novog Dana.

Prema njegovom mišljenju, mnogo je problema u svakodnevnici ljudi u BiH i upravo bi se o tome trebalo više razmišljati. Kvalitet hrane, recimo.

”U Sarajevu je i prije 50 godina bilo džeparoša, uglavnom smo ih izvozili u Italiju. Nažalost, ovdje su počeli i maltretirati ljude. Treba da se brinemo kako živimo, da ne počnemo umirati od nekvalitetne hrane. Čak i oni koji imaju novca, ne mogu kupiti kvalitetnu hranu. Najbolji primjer je meso. Čitam da ćemo dobiti dozvolu da ga izvozimo, a nemamo ga dovoljno ni za sebe. Ne možete dobro meso kupiti u BiH jer svježe izvozimo u Tursku”, kazao je Mijović.

On je, na kraju, govorio i sarajevskom derbiju vječiti rivala – Sarajeva i Željezničara. Utakmica je na rasporedu sutra, a Mijović se prisjetio derbija koji nisu bili kao današnji.

”Baš mi je drago da mogu i o derbiju nešto reći. Odrastao sam u vrijeme kad se navijalo i za Želju i za Sarajevo. Samo smo se dijelili kad je derbi. Nekada sam bio u upravi FK Sarajevo i zgadilo mi se kad sam vidio s kim imam posla. Nekad je to bilo kao Bajram – kad igraju gradski rivali”, zaključio je Mijović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.