FOTO| Mnoge poznate ličnosti na otvorenju Roditeljske kuće

Vijesti 26. apr 201613:17 > 13:29
Fena

U krugu Pedijatrijske klinike Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo danas je svečano otvorena Roditeljska kuća namijenjena kontinuiranom smještaju djece oboljele od raka i njihovih roditelja, a koji dolaze izvan Kantona Sarajevo.

Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ počelo je s projektom Roditeljska kuća 2011. godine, kada je na manifestaciji povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka, predstavljen idejni projekat Roditeljska kuća.

Nakon mnogobrojnih prepreka, Udruženje je uspjelo da riješi administrativne probleme i u martu 2014. godine je počela izgradnja objekta.

Mnoge ličnosti iz javnog i društveno – političkog života prisustvovale su otvorenju Roditeljske kuće.

Otvorenju su prisustvovali i predstavnici uprave Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, na čelu sa Sebijom Izetbegović.

Nedavno sam im bila u posjeti, pokušavala da ima objasnim, da sam prošla i sama proces hemoterapije, da sam isto kao i oni bila bez kose i da sam se vratila na posao i nastavila da radim. Roditeljima želim da im bude harmonično u ovoj kući, da se međusobno pomažu, želim da oni koji uđu u ovu kuću izađu iz nje sretni i da kući odvedu zdravu djecu. Na kraju, čestitam donatorima, svima koji su pomogli da se ovaj projekat dovede do kraja“, rekla je Izetbegović.

Fena
Fena
Fena
Fena
Fena
Fena
Fena
Fena
Fena
Fena
Fena
Fena

Zahvalost svim donatorima koji su potpomogli izgradnju Roditeljske kuće u Sarajevu uputio je i zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić.

Prisutnima se obratio i Fadil Novalić, premijer Federacije BiH.

Čestitam vam na hrabrosti i snazi. Ova djeca koja smo vidjeli su naši istinski heroji, trud koji oni ulažu u svoje ozdravljenje ne može se porediti ni sa čim, Ovaj projekat je od ključne važnosti. Svima koji će boraviti u ovoj kući želim poželjeti da je mogu smatrati svojom drugom kućom“, poručio je Novalić.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, premijer KS Elmedin Konaković, Ana Babić, zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić samo su neka od imena koja su danas podržala otvorenje Roditeljske kuće u Sarajevu.

U prisustvu velikog broja građana, oboljele djece i njihovih roditelja, načelnika sarajevskih općina i gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića, upućene su zahvale za podršku Islamskoj zajednici u BiH – Vakufska direkcija, KCUS-u, kompanijama, organizacijama, građanima, medijima, Nogometnom savezu BiH i mnogim drugima, a posebne zahvalnice upućene su za najveće donatore iz Kraljevine Saudijske Arabije, Katara i Kuvajta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.