Sarajevska pivara proizvela pšenično pivo

Vijesti 26. apr 201613:56 > 14:00
Sarajevska pivara

Sarajevska pivara d.d. nakon Oettinger Pilsa proizvela je po licenci Oettingera i pšenično pivo. Ovo pivo će se uskoro naći na tržištu naše zemlje, a Sarajevsko pšenično pivo je Sarajevska pivara proizvodila i 80-ih godina prošlog vijeka.

„Sarajevska pivara je među prvima u regionu proizvodila pšenično pivo, prije više od 30 godina, i ponovna proizvodnja je prirodan slijed svih naših nastojanja da stalno poboljšavamo proizvodnju, kvalitet i ponudu proizvoda. Kuhanje pšeničnog piva je tehnološki veoma zahtijevno, radi se o aleu, nefiltriranom pivu gornjeg vrijenja i može se reći da smo proizveli svojevrsno industrijski proizvedeno craft pivo. Ponosni smo što jedini u našoj zemlji proizvodimo pšenično pivo jer se radi o savladavanju industrijski veoma zahtijevnih procesa i ovo je još jedan dokaz da Sarajevska pivara proizvodi pivo prema najvišim standardima“, rekla je PR direktorica Sarajevske pivare Melisa Sefer-Ličin.

Oettinger weiss, proizveden u Sarajevskoj pivari, je nefiltrirano ale svijetlo pšenično pivo blagog i osvježavajućeg okusa, a na tržištu će se moći naći u nepovratnim bocama od 0,5 l te kao točeno u ekskluzivnim ugostiteljskim objektima.

Sarajevska pivara je licencirani proizvođač Oettingera za BiH, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju. Oettinger grupa je jedna od najvećih njemačkih izvoznih pivara, a njihovo pivo se prodaje u više od 100 zemalja.

Sarajevska pivara
Sarajevska pivara
Sarajevska pivara
Sarajevska pivara
Sarajevska pivara

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.