Na Vrelu Bosne bit će pojačana inspekcijska kontrola

Vijesti 29. apr 201616:27 > 16:28
Wikipedia

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove će tokom prvomajskih praznika osigurati na sarajevskom izletištu Vrelo Bosne prisustvo sanitarnih, veterinarskih i tržišno-turističkih inspektora jer se tu tradicionalno očekuje veliki broj izletnika povodom obilježavanja Prvog maja, praznika rada.

Inspektori će kontrolisati i sankcionirati bespravan promet roba, posebno proizvoda životinjskog porijekla, koji se u takvim okolnostima nerijetko prodaju bez dokaza o porijeklu i zdravstvenoj ispravnosti.

Nadzor će se realizirati u saradnji sa službenicima Kantonalne javne ustanove za zaštićena područja i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Sarajevskog kantona.

Inspektorat veterinarske inspekcije je radi očekivane pojačane prodaje mesa zbog prvomajskih praznika, za dane vikenda uspostavio dežurstvo za veterinarsko-zdravstveni nadzor u objektima za klanje na području Kantona.

Iz Kantonalne uprave za inspekcijeske poslove napominju građanima da meso i mesne prerađevine kupuju u registriranim objektima koji su pod stalnim nadzorom inspekcijskih organa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.