Lažno prijavila razbojništvo u sportskoj kladionici

Vijesti 05. maj 201610:31 > 10:31
N1 / Arhiv

Policijski službenici Policijske stanice Han Pijesak jučer su uhapsili M. V. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo "Lažno prijavljivanje krivičnog djela" i krivično djelo "Pronevjera".

Prilikom obilaska Željezničke ulice u navedenoj opštini nešto iza ponoći policijski službenici su uočili da su vrata sportske kladionice poluotvorena, te da na podu nepomično leži ženska osoba.

Tokom razgovora imenovana je izjavila da je u navedenu kladionicu ušao maskiran muškarac koji je najvjerovatnije pištoljem udario u glavu, nakon čega je pala i izgubila svijest.

O događaju je obavješten dežurni tužilac koji je naložio vršenje uviđaja na mjestu događaja.

Operativnim radom na terenu policijski službenici CJB Istočno Sarajevo i Policijske stanice Han Pijesak došli su do indicija i saznanja da je navedena radnica sportske kladionice lažno prijavila izvršenje krivičnog djela “Razbojništvo”, kako bi opravdala protivpravno prisvajanje novčanih sredstava u iznosu od oko 4.000 KM.

Tokom kriminalističke obrade osumnjičena je priznala da je lažno prijavila razbojništvo, te da je u proteklom periodu prisvojila novac od slot aparata navedene sportske kladionice i koristila ga za igre na sreću.

U toku je kompletiranje i dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv M. V. Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti podnesen odgovarajući izvještaj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.