Državljanin Libanona nestao u BiH

Vijesti 07. maj 201608:18 > 08:24
GSS

Samir Michel rođen 1966. godine iz Libanona, i do sada tokom boravka u Međugorju, nekoliko se puta odvajao od svoje grupe, a jučer je zadnji put viđen oko 16 sati, nedaleko od pansiona gdje je boravio i od tada ga više nema.

Nešto iza podne je obaviješten i GSSU BiH putem PU Čitluk koja je obavijestila naše kolege iz HGSS Čitluk. S obzirom na to da se radi o nestanku u urbanoj zoni Međugorja, zasad je to još uvijek policijski posao, GSSU BiH se bavi prikupljanjem informacija o nestanku, koje bi mogle indicirati njegov odlazak u brdsko područje. Kao i uvijek do sada, kad su u pitanju strani državljani, doći do prave informacije jako je otežano.

Nestali je bio sam i nije ni s kim u grupi ostvario kontakt iz kojeg bi mogli nešto više saznati o njegovim namjerama i mogućem kretanju. Bio je samozatajan i pomalo čudan kažu oni koji su ga kontaktirali. Putovnica nije kod njega, a mobilni telefon ćemo pokušati locirati uz pomoć mobilnog operatera.

GSSU BiH je stavio u pripravnost sve svoje spasilačke službe, koje su spremne krenuti u potragu na terenu. Nestali je srednje tjelesne građe, visine od 175-180 cm, neprecizan je opis onoga što je imao na sebi pri nestanku. Ako neko ima informaciju o nestalom, može prijaviti na dežurni tel. GSSUBiH 063 11 22 33, saopćeno je iz Saveza gorskih službi spašavanja u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.