Udruženje DJ-eva se predstavilo na SSST-u

Vijesti 17. maj 201615:54 > 16:01
N1

Od ove godine, pa svakog narednog maja, na SSST (Sarajevo School of Science and Technology) svi mladi imaće priliku uživati i edukovati se na University Undergroundu. Riječ je o cjelodnevnom, multimedijalnom događaju koji se održava u saradnji sa Mixmag Adria.

“Ovo je ujedno i prvo predstavljanje Mixmaga koja je svjetska organizacija, odnosno Udruženje DJ-eva. Ovo je njihovo prvo predstavljanje u BiH, tako da smo izuzetno ponosni da smo ostvarili tu saradnju i da se to sve dešava kod nas na SSST-u”, kazao je Emir Ganić, izvršni direktor SSST-a.

‘University Underground’ je događaj edukativnog, umjetničkog, naučnog i zabavnog karaktera na kojem sudjeluju mnogi regionalni umjetnici, naučnici, profesori, DJ-evi, producenti, novinari, organizatori i promotori.

“Želimo mladim ljudima besplatno dati znanje, jer je znanje u biti moć. Drago nam je da mladi ljudi to razumiju i da su se pojavili ovdje naučiti nešto o umjetnosti, o nauci i kako je to sve povezano”, istakao je Tomislav Luburić, Mixmag Adria.

Posjetitelji su mogli slušati razna predavanja, pogledati umjetničku izložbu Mensura Demira, te sudjelovati u različitim radionicama. Možda baš na ovakvom društvenom događaju otkrijete svoje skolonosti ka nekom zanimanju i odaberete svoj profesionani pravac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.