Budućnost javnih servisa: Tranzicija bez kraja

Vijesti 19. maj 201613:30 > 13:36
N1

Odjel za komunikacije i medijska istraživanja Univerziteta u Friburgu - Švicarska i Centar za društvena istraživanja Analitika organizuju međunarodnu konferenciju “Budućnost javnih servisa na Zapadnom Balkanu: Tranzicija bez kraja?”

Do danas, niti jedna debata nije dubinski niti u odgovarajućem obimu razmatrala ovo pitanje.

Ono što nedostaje su detaljne i sistematične empirijske studije koje bi pomogle da se objasne aktuelni trendovi i da se dođe do smjernica za mogući napredak.

Ova konferencija ima cilj ponuditi komparativni pregled i analizu aktuelnih trendova i izazova s kojima se suočavaju javni servisi u regiji, a sve kako bi se pokrenula debata i kreirale nove prespektive za javne servise u izuzetno dinamičnom i izazovnom okruženju.

Posebna pažnja bit će posvećena daljnjem usklađivanju zakonodavstva sa standardima EU, ekonomskim i tržišnim potrebama, ali i tehničkim izazovima koji se kreću od digitalizacije do korištenja novih medija.

Nerma Turić, reporterka N1 razgovarala je sa Davorom Markom iz Centra za društvena istraživanja Analitika, koji je pojasnio ciljeve dvodnevne konferencije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.