Zvonko Jurišić i Vinko Jakić uz aplauze isključeni iz HSP-a

Vijesti 22. maj 201616:14 > 16:17
HSP

Danas je u Ljubuškom održan Sabor Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine. Od 230 pozvanih Saboru je prisustvovalo 183 sabornika iz 27 podružnica.

Predsjednik HSP BiH Stanko Primorac u svom govoru se osvrnuo na donedavnu tradiciju podjela unutar pravaškog tijela i istaknuo kako neće dopustiti sramoćenje pravaške politike kojoj osnovni temelj mora biti moralnost, što do sada nije uvijek bio slučaj.

Primorac je izvijestio sabornike i kako je HSP BiH prijavio učestvovanje na predstojećim lokalnim izborima za 32 općine i 6 kandidata za načelnika/gradonačelnika. U radnom dijelu Sabora su donesene odluke o radnim tijelima, usvojen je poslovnik te je usvojen novi statut Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.

Za predsjednika je, ponovno izabran Stanko Primorac, za predsjednika Glavnog stana Berislav Elez, a za dopredsjednike HSP BiH Viktor Kvesić, Lazo Raič, Željko Stipić. Za glavnog tajnika je izabran Petar Milić. Sve odluke su prošle jednoglasno.

Iz stranke su isključeni Zvonko Jurišić i Vinko Jakić, Zvonko Jurišić s jednim suzdržanim glasom a Vinko Jakić jednoglasno. I prije glasanja ova tačka dnevnog reda je pozdravljena gromoglasnim pljeskom velike većine sabornika.

Sve odluke na Saboru su donešene jednoglasno, s izuzetkom tri, od kojih su dvije donesene s jednim suzdržanim glasom i jedne s jednim glasom protiv.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.