Konaković: Predbolonjci nisu preko noći magistri

Vijesti 04. jun 201613:47 > 13:50
N1

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković dao je svoj stav glede novonastalog slučaja "novih" i "starih" magistara, koji je od jučer glavna tema medija i društvenih medija.

Elmedin Konaković je šaljivim putem opisao aktuelne teme u KS, a njegov post vam donosimo u cjelosti.

“Senat zaključkom na prijedlog ministra odlučio da su svi predbolonjski diplomci od danas magistri i radna grupa Vlade Federacije po nalogu direktorice KCUS odlučila da se spajaju bolnice. Sprema se zaključak navijača Sarajeva kojim bi trebao biti zaustavljen proces imenovanja novog trenera Željezničara, a navijaci Želje mogli bi odgovoriti odlukom da Sarajevo svoje utakmice igra u Zenici, ako problem ne budu pravili navijači Slobode koji bi morali dvotrećinski potvrditi odluku. Čeka se jos samo stav navijača Širokog i Borca o tome hoce li zatražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa. 🙂

Niti se bolnice spajaju, niti su predbolonjci preko noći magistri.

Oduševljen sam duhom i kreativnošću na društvenim mrežama, ali me zabrinjavaju reakcije i izjave onih koji bi morali znati kako se i gdje odluke donose.

U toku je izbor direktora Opšte bolnice i prijem 30 novih uposlenika.

Hoce li isti status imati predbolonjske 4 godine studija i bolonjske 3 ili ce 4 biti izjednačene sa 5 ocijeniće struka, koristiće se iskustva iz regiona i drugih evropskih zemalja, a konačna odluka će se donijeti tamo gdje se ove odluke inače i donose, na vladama i u parlamentima”, zaključio je Konaković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.