Dragan Mektić: Selefije ne mogu klanjati na parkingu

Vijesti 06. jun 201610:50 > 10:56
N1

Na press konferenciji povodom povratka sa Generalne skupštine UN-a, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić govorio je i o selefijama - a odgovorio je i na poruke iz Gornje Maoče koje su poslane u subotu, kada je N1 televizija posjetila ovo selo.

Naime, predstavnici zajednice u Gornjoj Maoči su tražili od Mektića da im objasne “zbog čega su radikalni i ekstremni”, a izjavili su da ako im zatvore dva objekta za klanjanje, da će “klanjati na parkingu”.

Mektić je danas kazao: “Ko su selefije da mi njima dostavljamo dokaze o njihovoj radikalizaciji? Oni ne mogu klanjati na parkingu”, izjavio je ministar sigurnosti BiH.

Podsjećamo, Edis Bosnić, predstavnik zajednice Gornja Maoča, za N1 je u subotu, 4. juna kazao: “Mi, kao muslimani, nama je naređeno da obavljamo namaze zajedno. Ako nam zatvore objekte, klanjat ćemo na parkingu”.

Članovi zajednice traže odgovore ili dokaze od državnih vlasti i Islamske zajednice na osnovu čega su ekstremni i radikalni. Oni poručuju – ovdje smo bili prije Nusreta Imamovića, ovdje smo sada i tu namjeravamo ostati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.