Ovo su imena kandidata SDP-a za načelnike sarajevskih općina

Vijesti 08. jun 201613:18 > 13:21
sdp.ba

Poznata su imena svih kandidatkinja i kandidata Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine za načelnike sarajevskih općina. Kako saznaje N1, SDP neće imati svog kandidata za načelnika općine Stari Grad.

Igor Kamočaji bit će kandidat SDP-a u Općini Centar. On je trenutno direktor Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo, a prethodno je bio dogradonačelnik Sarajeva. Rođen je 1977. godine u Sarajevu.

 Kandidat ove stranke za načelnika Općine Novo Sarajevo bit će Mirsad Ćatić Čuperak. Rođen je u Vrnograču 1957. godine, a bio je komandant u Armiji RBiH. Dobitnik je ratnog priznanja ”Zlatni ljiljan”. Jedno vrijeme bio je angažovan na Federalnoj televiziji.

Kandidatkinja SDP-a za načelnicu Općine Novi Grad je Edita Sulejmanović. Predsjednica Općinskog odbora ove stranke za Novi Grad Sarajevo, a trenutno je zaposlenica Međunarodnog aerodroma Sarajevo kao viša stručna saradnica u sektoru upravljanja sistemima. Rođena je 1971. godine u Bihaću.

Kako N1 saznaje, SDP neće imati kandidata za načelnika Općine Stari Grad dok će Elvis Hadžić biti kandidat za načelnika Općine Ilidža. 

Sjednica Glavnog odbora SDP-a zakazana je za prvi dan predstojećeg vikenda. Tada će sve kandidature biti i službeno potvrđene.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.