Ademović, Milko Grmuša, Pero Previšić i Enver Kazaz u Danu uživo

Vijesti 11. okt 202413:51 0 komentara
N1

U Danu uživo danas gledajte:

Iako tvrdi da nije u blokadi, upitno je održavanje nastavka 14. sjednice Doma naroda državnog Parlamenta koja je prikinuta još u martu. O funkcionisanju ovog doma, rezultatima Naroda i Pravde na proteklim lokalnim izborima te zašto načelnik opštine Centar Sarajevo Srđan Mandić nema njegovu podršku, kao ni podršku njegovog sina, za Dan uživo govori Kemal Ademović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH i potpredsjednik NIP-a.

Dan nakon lokalnih izbora u PDP-u su najavili čistku u svojim redovima. Među onima koji će biti isključeni iz stranke je Milko Grmuša, potpredsjednik PDP-a zbog javno pružene podrške tokom izborne kampanje kandidatkinji Narodnog fronta za gradonačelnicu Banjaluke, Јeleni Trivić. Sa Milkom Grmušom u emisiji razfovaramo o unutarstanačkim odnosima kao i omjeru snaga u Skupštini grada Banjaluka.

Brojne izborne malverzacije prijavljene su i nakon ovih loklalnih izbora. Pljušte optužbe o krađi na području Čapljine u korist HDZ-a BiH. O ovome za Dan uživo govori Pero Previšić iz Čapljinske narodne stranke. Pitamo ga i da li je HNS duštvo jednog lica te koliko stranke, osim HDZ-a BiH, aktivno participiraju u radu i donošenju odluka u ovom tijelu?

Kometnar akutelnosti u Danu uživo donosi univerzitetski profesor i politički analitičar, Enever Kazaz. Pitamo ga, između ostalog – da li je kataklizma koja je zahvatila BiH mogla biti izbjegnuta, koga su građani kaznili, a koga nagradili na lokanim izborima u našoj zemlji i glasaju li birači razumom ili iz koristoljublja?

Kroz Dan uživo vodi vas Ena Branković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!