Admiru Arnautoviću Šmrku ukinut pritvor: Određene mjere zabrane

Vijesti 16. jun 202315:59 2 komentara
Faktor

Sud Bosne i Hercegovine danas je donio konačno rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH od 15.6.2022. za određivanje kućnog pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku.

Naime, kako se navodi u zvaničnom saopćenju osumnjičenom Admiru Arnautoviću Šmrku ukinuta mjera pritvora te istovremeno su određene mjere zabrane.

“Određene su ove mjere zabrane: mjera zabrane napuštanja adrese boravišta, mjera zabrane putovanja, zabrana sastajanja s određenim osobama. Admir Arnautović osumnjičen je za počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda”, navodi se u saopćenju Suda BiH.

Podsjetimo, ranije su iz Tužilaštva BiH za N1 kazali kako se istraga u ovom predmetu vodi od kraja septembra 2022. godine.

“Istraga u ovom predmetu se vodi od kraja septembra 2022. godine, a još uvijek nije okončana jer se za to nisu stekli zakonski uslovi. Radi se o složenoj istrazi više krivičnih dijela počinjenih u periodu od nekoliko godina, u kojoj se dio dokaza pribavlja od drugih država putem međunarodne pravne pomoći”, navodi se u odgovoru za N1.

Admir Arnautović se nalazi u pritvoru po rješenju Suda od 22. septembra 2022.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare