Neizvjesno kada bi Savo Marinković mogao biti predat vlastima u BiH

Vijesti 18. jan 202212:00 > 12:18 0 komentara
N1

"Da Savo Marinković želi da sarađuje sa vlastima u BiH, on bi podnio zahtjev za ekstradiciju i za 24 sata bi bio u Bosni i Hercegovini", poručuje advokat Aleksandra Macana osumnjičenog za ubistvo dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Advokat samog Marinkovića, Bojan Veselinović, odbacuje ove tvrdnje, te u kratkom razgovoru za N1 kaže, njegov klijent je spreman na saradnju, čim se stvore administrativni uslovi biće na raspolaganju pravosuđu u BiH.

Do imena Save Marinkovića koji se nalazi u Njemačkoj u zatvoru došlo se nakon što se predao Aleksandar Macan osumnjičeni u ovom postupku. Macan je svjedočio da je bio na mjestu ubistva, ali da je Marinković pucao. Marinkovićev Advokat je odbacio ove tvrdnje, te rekao da je Marinković spreman na saradnju.

“Kad podnese zahtjev da hoće u Bosnu, on je za 24 sata u Bosni. Vidjećemo šta će Njemci uraditi. Rekao sam postupajućoj tužiteljici Topalović Aidi, da razjasni ministarstvo pravde Njemačke, da nam se objasni je li u proceduri ekstradiciji ili u izležavanju kazne”, rekao je advokat.

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor i raspisao međunarodnu potjernicu za Savom Marinkovićem, koji se nalazi u zatvoru u Njemačkoj zbog drugih krivičnih djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!