Advokatica Dragana Vikića: Pravda je zadovoljena

Vijesti 21. apr 202209:50 > 09:54 0 komentara
F.Z./N1

Adna Dobojlić, advokatica nekadašnjeg komandanta Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike BiH Dragana Vikića, nakon oslobađajuće presude, kazala je da je Sud Bosne i Hercegovine obrazložio da nije bilo komandne odgovornosti i nije bilo efetivne kontrole nad počiniocima ovog djela.

“Pravda je zadovoljena u odnosu na Dragana Vikića”, poručila je advokatica Dobojlić.

Od početka, svih 30 godina, istaknula je, Vikić je svjestan da nije kriv.

“Ova se istraga vodila na način kakav se vodila. Prema mom mišljenju, trebala se voditi u drugom pravcu i mi smo to i dokazali. I čuli smo to čak iz obrazloženja Suda“, navela je Dobojlić.

F.Z./N1

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine oslobodio je nekadašnjeg komandanta Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike BiH Dragana Vikića. Presuda je oslobađajuća za sve četvoricu i to nekadašnjeg pomoćnika ministra MUP za uniformisanu policiju Jusufa Pušinu, te pripadnike Rezervnog sastava policije Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića.

Optužnica je teretila optužene Dragana Vikića i Jusufa Pušinu za počinjenje krivičnog djela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, a optužene Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića za počinjenje krivičnog djela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

F.Z./N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!