Afera “frizerski salon”: Doktorica sa KCUS-a dobila opomenu pred otkaz

Vijesti 19. okt 202217:23 6 komentara
Privatna arhiva (Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović)

Fatima Gavrankapetanović Smailbegović je odlukom disciplinske komisije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dobila opomenu pred otkaz nakon afere "frizerski salon" odnosno navoda da je tokom radnog vremena otišla na frizuru.

Smailbegović je za N1 potvrdila da je dobila pismenu opomenu pred otkaz koju je potpisala generalna direktorica KCUS-a, profesorica doktorica Sebija Izetbegović.

“Ništa od navedenog nije istina. Čitav predmet je kod mog advokata i ja vjerujem u pravnu državu. Imam pravo žalbe koju ću naravno iskoristi”, pojasnila je Smailbegović za N1.

Kontaktirali smo KCUS s ciljem dobijanja informacija u vezi ovog slučaja, ali odgovor nismo dobili do objavljivanja ovog teksta.

Podsjećamo ranije su za N1 iz KCUS-a kazali da imaju dokaze da je Smailbegović bila u frizerskom salonu umjesto na radnom mjestu sto je kako tvrde ugrozilo pacijentice.

KCUS o slučaju “frizerski salon”: Doktorica osam godina nije dolazila na posao

U javnosti je doktorica Smailbegović dospjela i po političkom angažmanu na proteklim Općim izborima gdje je prema preliminarnim rezultatima osvojila mandat u Skupštini Kantona Sarajevo ispred Stranke za BiH, a njena još uvijek nadređena direktorica Izetbegović je prema istim rezultatima osvojila mandat u istoj Skupštini ali ispred SDA.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare